LÅT VÅRA KOCKAR BJUDA DIG PÅ EN SMAKUPPLEVELSE DU SENT SKA GLÖMMA

Här på Villa Baro vill vi ge er en helhetsupplevelse där den naturnära och lokala maten möter dryck som kan lyfta och göra måltiden minnesvärd.

Vårt kök är unikt då vi har nötkött, lamm, vilt och kräftor från våra egna marker. Detta kräver en gedigen kunskap av våra kockar, men ger även möjlighet att arbeta med naturnära råvaror både genom eget kött, men även vad skog, lokala lantbrukare och leverantörer har att erbjuda.

Med stolthet önskar vi er varmt välkomna!

Bokning för övriga tider eller frågor kontakt oss på restaurang@villabaro.se

 

AKTUELLT I RESTAURANGEN

Årets Hagdahlskock 2024

Hagdahlsakademien har utsett Mikaela Andersson, köks- och restaurangchef på Villa Baro i Åtvidaberg, till årets Hagdahlskock.

Mikaela Andersson visste redan i tidiga tonåren att hon skulle bli kock. I matlagningen har hon inspirerats mycket av både sin mamma och mormor. På mormoderns golfrestaurang i Söderhamn hade hon sitt första sommarjobb. Mikaela har sina rötter i Hälsingland och det var där hon utbildade sig till kock. Efter studenten flyttade hon till Östergötland och Linköping, där hennes första riktiga arbete väntade på Hotell Ekoxen, under Lars “Pluto” Johannisons ledning. Mikaela har sedan dess jobbat på flera restauranger och även varit restauranglärare innan hon kom till Villa Baro i Åtvidaberg. - Som matlagare har jag en bredd och lagar gärna varmrätter, desserter, förrätter eller bakar, det är blandningen och strävan att hela tiden hitta nya smakupplevelser som driver mig framåt. För mig är det viktigt med närhet till råvarorna och gynna lokala handlare och framför allt våra bönder. Men vilt och råvaror från skogen ligger mig närmast om hjärtat, det är väl en livsstil antar jag, då jag både jagar och älskar att botanisera i skogen, säger Mikaela Andersson. Hagdahlsakademiens motivering lyder: ”För gedigna kunskaper inom östgötsk gastronomi som bidragit till inspiration och utvecklande av blivande kockar”.