Om Villa Baro

Historia och nutid i ett och samma besöksmål.

Föreställ dig den där speciella känslan. Livet när det är som bäst. Mörheten efter en dag till fots i naturen. Skogen släpper tankarna fria. En lång tur på vattnet. Känslan när det till sist nappar. Hungern inför en utmaning. Och ljudet av den perfekta träffen från första tee. Dammet efter en träffad lerduva. Glädjen efter en väl utförd jaktdag. Välbefinnandet efter en kulinarisk fullträff. Eller lugnet efter ett intensivt yogapass. Och inte minst känslan när huvudet till sist landar på kudden. Stillhet, tystnad, närvaro. Att finnas till. Bara du själv eller tillsammans med dom du älskar. En känsla att komma tillbaka till, igen och igen.

Vår historia

Teckning av Adelsnäs gjord av UlrikThersner år 1824

På 1760-talet uppfördes Adelsnäs gamla herrgård på halvön i Bysjön. 1900 flyttades byggnaden över sjön och byggdes upp igen, som trädgårdsmästarskola. Där blomstrade verksamheten fram till 1950 då skolan lades ner.

Sju år senare stod de första nio hålen på Åtvidabergs golfbana färdiga och den gamla skolbyggnaden öppnades upp som hotell, då kallat Trädgårdshotellet. Sedan dess har hotellet genomgått flera renoveringar där den största förvandlingen resulterade i det nuvarande Villa Baro som stod klart år 2020. Då invigdes även den nya flygeln som rymmer allt från hotellrum och lounge till yoga och jaktrum. Här möts historia och nutid i ett och samma besöksmål – en speciell plats som rymmer oändligt med upplevelser.

Åtvidaberg

Känslan är att Åtvidaberg har allt, med lika nära till storstad som till kust. Å ena sidan drygt tre mil till Linköping, å andra sidan naturen med sina eklandskap, sjöar och djupa skogar. Orten har en stolt historia som bruks- och industrisamhälle. Och även den idrottsintresserade kan få sitt – näst intill Adelswärdska villan ligger anrika Kopparvallen , Åtvidaberg FF:s hemmaarena. Här ryms både laganda och känslor, precis som på Villa Baro.

Verksgatan Åtvidaberg