Välkommen på en unik resa där du får uppleva den välgörande maten från Cilento – utan att behöva resa utomlands!

Det var i den “hemliga” blå zonen Cilento i Italien som Medelhavskosten först beskrevs. Nu erbjuder vi dig chansen att kombinera en avkopplande semester med ny kunskap om de blå zonerna och Medelhavskosten – samtidigt som du får smaka på de genuina rätterna och uppleva de autentiska smakerna.

Under tre dagar i natursköna Åtvidaberg, Östergötland, bjuder vi in dig till hotell Villa Baro. Här väntar ett program med inspirerande föreläsningar, promenader, vandringar och yoga för den som vill. Du får njuta av samma typ av Medelhavskost som tros ligga bakom de många friska hundraåringarna i Cilento, beläget 13 mil söder om Neapel.

Vetenskapsjournalisten och författaren Henrik Ennart och yoga- och hälsoentreprenören Charlotte Fredriksson håller föreläsningar där de tillsammans utforskar varför människor i Cilento – och andra blå zoner världen över – lever så länge och friskt, och hur vi kan använda dessa insikter i våra egna liv.

Henrik och Charlotte är också författare till boken Den goda maten – Medelhavets smaker, livsstil och hemligheten bakom friskt åldrande, där de delar med sig av erfarenheter och forskningsfynd från bland annat Cilento. En av föreläsningarna under resan kommer att fokusera särskilt på boken och de senaste studierna från 2021 och 2025.

Pris – 10 950 SEK del i dubbelrum

 

 

Det som ingår
  • Boende 3 nätter, del i dubbelrum
  • Helpension; frukost, lunch & middag exkl. dryck
  • Välkomstdrink första kvällen
  • Alla föreläsningar, yoga, promenader och vandring enligt programmet
  • Tillgång till hotellets bastu, spa-pool och gym

Du bokar din plats via Go active, det är bara att trycka på boka knappen för allt läsa mer och boka.