Under Eken med Villa Baro är vår podcast där vi intervjuar intressanta personer inom våra aktivitetsområden  här på Villa Baro. Podden fungerar även som ett nyhetsbrev där du kan lyssna på vad som händer hos oss och vad vi erbjuder framöver. Varannan tisdag släpper vi ett nytt avsnitt.

Trevlig lyssning!

 

Länk till Under Eken med Villa Baro hittar ni här.

Tips: Prenumerera på podden för att inte missa ett avsnitt.

Avsnitt 11

Jonas Jompen Malm driver sedan några år tillbaks Skandinaviens största digitala plattform Jakt är Jakt. I youtubekanalen med hundratusen följare publiceras filmer med god portion humor kring ämnet jakt. I under eken pratar vi om jaktetik, vapengarderoben, godaste viltchillin och höstens efterlängtade kronhjortsresa till Skottland.

Avsnitt 10

Carl Hård af Segerstad på anrika Fjällräven har tillbringat större delen av sitt yrkesliv med uppgifter där friluft, utomhussport och marknadsföring har varigt den röda tråden. Vi får höra mer om det njutningsfulla i att tillbringa tiden utomhus för att sedan avsluta dagen med en välförtjänt god middag. Men också om Fjällräven Classic, en möjlighet att uppleva spänningen att vandra i vildmark och samtidigt ha trygg backup inom räckhåll. Välkommen Calle till Under eken!

Avsnitt 9

Per Karlsson har i över 20 år varit vd för Arlandastad Golf. Förutom en FN-tjänst i Libanon och examen från GIH som gymnastiklärare har han vigt sitt liv åt golfen. Vad är mystiken? Under eken träffar Per för att prata om golfens själ i. det som han själv. kallar för den perfekta sporten.

Avsnitt 8

Tillsammans med resebranschens nestor Lottie Knutson pratar vi om hur dramatiska förändringar kan leda framåt och uppåt. Om omstart och nystart. Vi tittar runt hörnet där Lottie har spanat in de hetaste semestertrenderna - Bonnalandet, Glamping, foreging och Hiking i vacker njutningsfull miljö.

Avsnitt 7

Med en Master i internationell politik och drömmen om en UD-karriär bytte Elle Nikishkova livsbana till att bli utekock. Idag ger hon matlagningskurser i det fria med skogens läckerheter på menyn. Livsnjutaren Elle väljer bränslet till den öppna elden med omsorg, ser skogen som sitt kök och tycker att örsoppen är en underskattad svamp.

Avsnitt 6

Erik Carlsson driver tillsammans med sin syster Sara Herrsäters Kungsgård utanför Åtvidaberg. Varje år tillverkar och säljer familjen närmare 15 ton ostkaka på samma recept som har gått i arv. i fem generationer. Vem minns inte ostkakan från bardomen, varm med grädde eller kall med sylt. Möt livsnjutaren, mjölkbonden och SM-pristagaren i ostkaka Eric Carlsson som ser fram mot den svenska sommaren och nya gäster i butik och gårdscafé.

Avsnitt 5

Vid Bysjöns kant utanför Åtvidaberg beläget på ägorna till Sveriges enda baroni, det Adelswärdska med anor från 1700-talet, ligger Villa Baro. Här lever och jobbar Gustaf Adelswärd med sin familj. Nu framme vid elfte generationen Adelswärd. Podden Under eken träffar Gustaf som berättar om minnena av farfar, små egna smultronställen och hur gruvdrift blev hotellverksamhet.

Avsnitt 4

I dag sitter vi Under eken och tittar ut över den vackra Bysjön. Åtvidabergs egen solkanongeneral Lars Rasch berättar historien om världens enda fungerande solkanon som avfyras en gång om dagen över sjön. Vi längtar oss bort till kräftskiva på musikbåten E/S Vågspelet och noterar att i Bysjön finns också Sveriges minsta fyr. Poddgeneralen Anders Scharp lyckas till och med locka Lars till en snapsvisa på. klingande östgötska.

Avsnitt 3

Han kallas Stockholms fiskkung, Nisse Molinder, som menar att Sjötunga meuniére på mjölnarhustruns vis i brynt smör tillsammans med en härlig vit bourgogne är så nära himlen man kan komma. Med 40 år i fiskbranschen och välkända etablissemang som Melanders, Wedholms och Sjöpaviljongen för att nämna några, får vi en snabbkurs i det mesta och bästa av havets läckerheter.

Avsnitt 2

Antagligen är Angela D´Orazio den första i hela värden att få titeln Chief Nose Officer på sitt visitkort. Mör Mackmyras master blender i ett samtal med Villa Baros Anders Scharp om traditioner, smaker och innovativ whiskyframställning. Whisky lagras med fördel på ekfat. Anders har noterat att Europas finaste och största eklandskap finns just i Östergötland. De äldsta ekarna hittar vi på Villa Baros ägor med några bjässar som är mer än 500 år gamla.

Avsnitt 1

I det första avsnittet träffar Villa Baros vd Anders Scharp livsnjutaren Ola Sundqvist, operation manager på Out of Bounds Golfresor. Det blir ett samtal om golf, resor och längtan till våren.